Zucchiniburgare

  • 4 portioner
  • 35 minuter
  • 16 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Grilla en vegetarisk burgare gjord på zucchini och halloumi. Servera med klassiska tillbehör och en frisk dressing.

Övriga märkningar:

  • Vegetarisk

Ingredienser

Dressing

Tillbehör

Gör så här:

1

Riv zucchini grovt och strö över salt. Krama ur vätskan efter ca 5 min.

2

Riv halloumin grovt och blanda med resten av ingredienserna till burgarna. Forma till åtta tunna burgare.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna till fin färg och krispig yta.

4

Lägg gärna gjutjärnspannan på grillen och stek burgarna ute. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt.

5

Fyll bröden med sallad, lök, gurka, burgare och dressing.

Axplock av omdömen:

av Katarina Hansson

Bland det godaste jag ätit. Lätta att göra.

av

Låter gott. Kommer nog att laga det ikväll för mig och min son.

av

Ser god ut och ska göra burgaren, MEN jag önskar att era recept (alla!) vore kaloriberäknade och listade med fettprocent, proteinberäknade, kolhydratberäknade etc- Så tills detta händer får alla era recept lågt betyg av mig hur goda de än är.