Pasta med halloumi
- Lunch
- Middag
Enkel pastarätt med stekt halloumi, sparris och egen paprikapesto som toppas med riven parmesan. Gott och mättande, garanterat uppskattat av hela familjen!
Fri från:
Övriga märkningar:
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Halvera paprikorna och lägg bitarna med skalet uppåt på en plåt. Rosta mitt i ugnen tills skalet är lite brunsvart, ca 20 min. Kyl i kallt vatten, skala och ta bort kärnhuset.
Rosta solroskärnor i en torr stek- panna. Mixa paprika, olja, solros- kärnor, parmesan och vitlök till en slät pesto. Smaka av med salt. K
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och skär i bitar. Stek i het panna med olivolja, ca 2 minuter.
Skiva halloumi och stek i het stekpanna med olja. Dra ett varv med pepparkvarnen och toppa med riven parmesan.