Zucchiniburgare

  • 4 portioner
  • 35 minuter
  • 16 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Grilla en vegetarisk burgare gjord på zucchini och halloumi. Servera med klassiska tillbehör och en frisk dressing.

Övriga märkningar:

  • Vegetarisk

Ingredienser

Dressing

Tillbehör

Gör så här:

1

Riv zucchini grovt och strö över salt. Krama ur vätskan efter ca 5 min.

2

Riv halloumin grovt och blanda med resten av ingredienserna till burgarna. Forma till åtta tunna burgare.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna till fin färg och krispig yta.

4

Lägg gärna gjutjärnspannan på grillen och stek burgarna ute. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt.

5

Fyll bröden med sallad, lök, gurka, burgare och dressing.

Axplock av omdömen:

av Katarina Hansson

Bland det godaste jag ätit. Lätta att göra.