Vegetarisk pastasås

  • 4 portioner
  • 25 minuter
  • 17 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Pastasås med champinjoner, zucchini, aubergine och schalottenlök. Smakrikt och gott om man vill äta grönt!

Övriga märkningar:

  • Vegetarisk

Ingredienser

Till servering:

Gör så här:

1

Hetta upp en stekpanna med olja. Stek alla grönsaker, svamp och lök under omrörning i ca 3 min.

2

Häll i tomater, vin, vatten och buljongtärningar. Smaka av med salt och kajennpeppar. Låt småputtra ca 20 min på svag värme

3

Strimla hälften av basilikan och rör ner i såsen.

4

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera med såsen.

5

Till servering: Toppa med resten av basilikan, parmesan eller fetaost och nymalen svartpeppar.

Axplock av omdömen:

av Anita Arnefors

Mustig och god vegetarisk sås.