Rågbröd med solrosfrön och äpple

  • 3 timmar
  • 9 ingredienser

Det här rågbrödet med solrosfrön blir extra saftigt av äpplet. Låt brödet ligga invirat i handdukar till nästa dag så håller det inte bara ihop bättre när det skärs i skivor, det hinner också mogna i smaken.

Ingredienser

Gör så här:

1

Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, äpple, sirap och salt. Rör ner frön och mjöl och arbeta degen ca 10 min för hand eller ca 5 min med maskin till en jämn, ganska lös deg. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.

2

Häll upp degen i två brödformar klädda med bakplåtspapper (ca 1 ½ liter). Strö gärna över solroskärnor. Låt jäsa under bakduk ca 45 min till. Sätt ugnen på 200°.

3

Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim, till en innertemperatur på 96–98°. Täck ev med bakplåtspapper mot slutet av gräddningstiden om brödet blir för mörkt. Låt svalna lite i formen.

4

Ta bort pappret och linda in brödet i handdukar. Låt vila till nästa dag.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!