Lime- och ingefärsmarinerad kyckling med sötpotatissallad

  • 4 portioner
  • 45 minuter
  • 15 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Kyckling med lime och ingefära som serveras med sötpotatissallad.

Ingredienser

Sötpotatissallad:

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225°. Blanda kycklingen med ingefära, limeskal (endast det gröna), limesaft och kokosolja. Marinera i kylen minst 1 tim, gärna över natten. Grilla kycklingen på båda sidor tills den fått fin färg. Kycklingen är som saftigast vid en innertemperatur på 68°. Salta.

2

Skala och tärna sötpotatisen. Vänd runt i kokosolja och sprid ut på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 15 min. Blanda limeskal (endast det gröna), limesaft, passionsfrukt, chili och salt till en dressing, Vänd ner sötpotatis, tomat, gurka och strö över solroskärnor.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!