Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

  • 4 portioner
  • 30 minuter
  • 12 ingredienser

Krämig svartkålssoppa med potatis och grädde som toppas med pocherat ägg, räkor och krasse.

Ingredienser

Till servering

Gör så här:

1

Skär loss bladen från de tjocka stjälkarna på svartkålen. Skala och tärna potatisen. Värm upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök. Tillsätt kålblad och potatis och stek lite till under omrörning.

2

Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt soppan sjuda ca 20 min. Mixa slät med mixerstav och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.

3

Koka upp en stor kastrull med 2 liter saltat vatten. Häll i 2–3 tsk ättiksprit. Rör runt med en sked så det blir en virvel.

4

Knäck ett ägg i en kopp och stjälp ner det i virveln (precis ovanför ytan). Låt ägget sjuda ca 30 sekunder och häll ner ytterligare ett ägg. Lyft upp äggen med hålslev efter 3–4 min och lägg på en tallrik. Gör likadant med de andra äggen.

5

Servera soppan med pocherat ägg, skalade räkor och klippt krasse.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!