Hemgjord müsli
- Frukost
Starta en perfekt dag genom att ladda med din egen hemgjorda müsli.
Övriga märkningar:
Ingredienser
Gör så här:
Grovhacka nötter, mandel och stora frukter ( till exempel dadlar och aprikoser). Häll flingor eller gryn i en långpanna, plus det du vill använda av frön, mandel, nötter och kokosflingor.
Rosta i ugn cirka 20 minuter, rör om i blandningen någon gång under rostningen.
Tillsätt den torkade frukten och rör om ordentligt. Låt kallna. Förvara müslin i en burk med lock i rumsvärme.
Här kan du blanda och ge hur du vill: använd de frukter eller bär, nötter, frön och flingor du gillar mest och skapa din egen müsli. Det går förstås bra att ändra mängderna också; om du till exempel gillar nötter men inte torkad frukt så tar du mer nötter och struntar i frukten.
Axplock av omdömen:
Vilken temperaturen på ugnen?
Vilken ugnstemperatur ?
Gott och nyttigt