Kikärtsfrallor

  • 20 portioner
  • 2 timmar
  • 7 ingredienser

Goda frallor gjorda på kikärter, rågmjöl och vetemjöl. Perfekta att servera till frukosten eller på buffén.

Ingredienser

Gör så här:

1

Smält smöret. Häll i vattnet och värm till 37°. Rör ut jästen med smör och vatten i en bunke.

2

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mixa eller mosa kikärterna till en puré. Tillsätt purén och resten av ingredienserna i jästen.

3

Knåda degen för hand eller kör i maskin ca 5 min. Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim.

4

Ta upp degen på mjölat bakbord och skär upp i 20 bitar. Lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 225°.

5

Grädda mitt i ugnen 10-15 min, till en innertemperatur på 98⁰. Låt svalna på plåten.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!