Kikärtsbröd

  • 14 portioner
  • 3 timmar
  • 7 ingredienser

Limpa gjord på kokta kikärter, rågmjöl och vetemjöl. Gott och saftigt bröd.

Ingredienser

Gör så här:

1

Smält smöret. Häll i vattnet och värm till 37°. Rör ut jästen med smör och vatten i en bunke.

2

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mixa eller mosa kikärterna till en puré. Tillsätt purén och resten av ingredienserna i jästen.

3

Knåda degen för hand eller kör i maskin ca 5 min. Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim.

4

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två. Lägg i brödformar täckta med bakplåtspapper.

5

Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 200°.

6

Grädda lägre ner i ugnen till en innertemperatur på 98⁰, ca 1 tim. Låt svalna i formen.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!