Belugalinssallad med rostad sötpotatis och fänkål
- Lunch
- Middag
Fräsch och somrig sallad med belugalinser, sötpotatis, fänkål och tomater som smaksätts med mynta och toppas med en dressing av lime och spiskummin.
Övriga märkningar:
Ingredienser
Dressing
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Koka linserna tills linserna är mjuka, ca 20 min. Häll av kokvattnet och skölj linserna i kallt vatten.
Skala och skär sötpotatisen i bitar. Blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Blanda finrivet limeskal (endast det gröna), limesaft, olja, agavesirap, spiskummin och cayennepeppar i en liten skål.
Strimla salladslöken och fänkålen tunt. Halvera tomaterna. Ta loss bladen från myntan. Rosta mandlarna i en torr panna tills de får lite färg. Hacka dem grovt.
Blanda linserna, sötpotatisen, salladslöken, tomaterna och babyspenaten på ett stort fat. Ringla över dressingen, strö över mandeln och toppa med myntablad.
Axplock av omdömen:
Familjen var jättenöjda! Omger absolut göra den igen