Belugalinssallad med rostad sötpotatis och fänkål

  • 4 portioner
  • 40 minuter
  • 17 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Fräsch och somrig sallad med belugalinser, sötpotatis, fänkål och tomater som smaksätts med mynta och toppas med en dressing av lime och spiskummin.

Övriga märkningar:

  • Vegetarisk

Ingredienser

Dressing

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200°.

2

Koka linserna tills linserna är mjuka, ca 20 min. Häll av kokvattnet och skölj linserna i kallt vatten.

3

Skala och skär sötpotatisen i bitar. Blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

4

Blanda finrivet limeskal (endast det gröna), limesaft, olja, agavesirap, spiskummin och cayennepeppar i en liten skål.

5

Strimla salladslöken och fänkålen tunt. Halvera tomaterna. Ta loss bladen från myntan. Rosta mandlarna i en torr panna tills de får lite färg. Hacka dem grovt.

6

Blanda linserna, sötpotatisen, salladslöken, tomaterna och babyspenaten på ett stort fat. Ringla över dressingen, strö över mandeln och toppa med myntablad.

Axplock av omdömen:

av Anonym

Familjen var jättenöjda! Omger absolut göra den igen