Grillad kummel och vit sparris

  • 4 portioner
  • 40 minuter
  • 10 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Grillad vit sparris och kummel, som serveras med ett rucolasmör och kokt potatis. Så gott och somrigt.

Ingredienser

Rucolasmör

Gör så här:

1

Skär fisken i fyra bitar och salta. Skala sparrisen och lägg i kallt vatten med några droppar citron i.

2

Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa ihop smör, olja och rucola till ett grönt smör. Smaka av med salt.

3

Grilla sparrisen tills den är mjuk med fin färg. Grilla citronhalvorna med snittytan nedåt.

4

Klappa in fisken med olja och grilla med skinnsidan nedåt tills den fått en fin grillyta. Vänd varsamt och grilla snabbt på andra sidan.

5

Lyft gallret från värmen så blir det lättare att lossa fisken från gallret. Pressa lite citron över fisken vid servering och servera med potatis och rucolasmör.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!