Laxmacka med gräddkokt grönkål

  • 4 portioner
  • 19 minuter
  • 13 ingredienser
  • Lunch
  • Middag
  • Mellanmål

Gör en lax- och grönkålsmacka av resterna från julbordet. Grönkål är billigt, nyttigt och gott.

Ingredienser

Gräddkokt grönkål:

Laxmacka:

Gör så här:

1

Smält smöret i en panna och stek löken mjuk, cirka 3 minuter.

2

Tillsätt grönkål, salt och peppar. Stek ytterligare 3 minuter, tillsätt mjölk och grädde. Låt koka 10 minuter på svag värme.

3

Tillsätt citronskal och muskot, smaka eventuellt av med salt och peppar.

4

Fördela grönkål och lax på smörade brödskivor. Garnera med citronklyftor.

Axplock av omdömen:

av Anonym
av

Helt ok