Fiskgratäng med torsk
- Lunch
- Middag
Krämig fiskgratäng med torsk, blomkål och pressad potatis, smaksatt med citron. Gratängen toppas med hackad sötmandel. Ett recept av Lotta Lundgren.
Fri från:
Ingredienser
Citronsås
Gör så här:
Fördela fisken i en ugnsform och salta. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Smält smöret till citronsåsen i en kastrull och vispa i mjölet. Häll i grädden under omrörning och låt småputtra någon minut. Sätt ugnen på 200°.
Ta kastrullen från värmen och riv över citronskal och pressa i saft. Smaka av såsen med salt och peppar och häll över fisken. Pressa eller mosa potatisen med en stomp eller ballongvisp.
Smält smöret och häll i mjölken. Häll över potatisen och rör om kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och bred ut moset över fisken så allt blir täckt.
Plocka buketter av blomkålen dela dem på mitten. Tryck ner buketterna i moset och strö över mandel. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min.
Axplock av omdömen:
Fantastiskt gott. Jag mosade blomkål och potatis och strödde generöst med hackad mandel ovanpå.
Väldigt gott ,men för mkt grädde ersätta med??