Fiskgratäng med torsk

  • 4 portioner
  • 45 minuter
  • 12 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Krämig fiskgratäng med torsk, blomkål och pressad potatis, smaksatt med citron. Gratängen toppas med hackad sötmandel. Ett recept av Lotta Lundgren.

Fri från:

  • Äggfri

Ingredienser

Citronsås

Gör så här:

1

Fördela fisken i en ugnsform och salta. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Smält smöret till citronsåsen i en kastrull och vispa i mjölet. Häll i grädden under omrörning och låt småputtra någon minut. Sätt ugnen på 200°.

2

Ta kastrullen från värmen och riv över citronskal och pressa i saft. Smaka av såsen med salt och peppar och häll över fisken. Pressa eller mosa potatisen med en stomp eller ballongvisp.

3

Smält smöret och häll i mjölken. Häll över potatisen och rör om kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och bred ut moset över fisken så allt blir täckt.

4

Plocka buketter av blomkålen dela dem på mitten. Tryck ner buketterna i moset och strö över mandel. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min.

Axplock av omdömen:

av Anonym

Fantastiskt gott. Jag mosade blomkål och potatis och strödde generöst med hackad mandel ovanpå. 

av Anonym

Väldigt gott ,men för mkt grädde ersätta med??