Kycklingfilé med puré och spenatpesto

  • 4 portioner
  • 34 minuter
  • 13 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Festlig middag med enkla men roliga tillbehör.

Fri från:

  • Äggfri

Ingredienser

Gör så här:

1

Koka potatis i lättsaltat vatten. Mosa och tillsätt olja och salt. Vispa eller rör kraftigt till ett mos.

2

Blanda vatten, ättika med socker och smaka av med salt. Skiva löken i ringar och lägg i ättiksblandningen. Låt marinera tills maten är klar.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 5 min per sida. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70°.

4

Mixa ihop spenat, vitlök, olivolja och vänd ner parmesan. Smaka av med salt och peppar. Servera den stekta kycklingen med potatispuré, spenatpesto och picklad rödlök.

Axplock av omdömen:

av
av

Varför är det nån form av socker i recepten. Alternativ önskad

av Anonym

Mycket gott och välbalanserat med spenatpeston samt picklade rödlöken. Lätt att tillreda. Detta kommer att hamna på vårt middagsbord fler gånger!