Koreanska kycklingben med sesampicklade grönsaker

  • 4 portioner
  • 44 minuter
  • 21 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Kycklingbenen marineras i en koreansk marinad med päron, ingefära, vitlök och soja. Grilla dem klara över indirekt glöd medan grönsakerna picklas i en god lag med sesamolja och chili.

Fri från:

  • Äggfri

Ingredienser

Marinad:

Sesampicklade grönsaker:

Gör så här:

1

Rör ihop alla ingredienserna till marinaden och vänd runt med kycklingbenen. Låt marinera minst 1 tim men gärna över natten.

2

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Grilla kycklingbenen till fin färg över glöden. Flytta till indirekt glöd och lägg på locket. Benen är klara vid en innertemperatur på 75° eller när köttsaften är klar. Du kan också steka dem i ugnen på 200°.

3

Sesampicklade grönsaker: Rör ihop vatten, socker, ättika, sweet chili och sesamolja tills sockret löst sig. Skala, dela och skiva rättikan i tunna skivor. Skala och skär gurkan i mindre bitar, strimla sellerin och salladslöken. Vänd ner alla grönsakerna i ättikslagen och låt stå minst 15 min. Toppa med rostade sesamfrön vid servering.

Axplock av omdömen:

av Anonym

Himmelskt gott!