Koreanska kycklingben med sesampicklade grönsaker
- Lunch
- Middag
Kycklingbenen marineras i en koreansk marinad med päron, ingefära, vitlök och soja. Grilla dem klara över indirekt glöd medan grönsakerna picklas i en god lag med sesamolja och chili.
Fri från:
Ingredienser
Marinad:
Sesampicklade grönsaker:
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienserna till marinaden och vänd runt med kycklingbenen. Låt marinera minst 1 tim men gärna över natten.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Grilla kycklingbenen till fin färg över glöden. Flytta till indirekt glöd och lägg på locket. Benen är klara vid en innertemperatur på 75° eller när köttsaften är klar. Du kan också steka dem i ugnen på 200°.
Sesampicklade grönsaker: Rör ihop vatten, socker, ättika, sweet chili och sesamolja tills sockret löst sig. Skala, dela och skiva rättikan i tunna skivor. Skala och skär gurkan i mindre bitar, strimla sellerin och salladslöken. Vänd ner alla grönsakerna i ättikslagen och låt stå minst 15 min. Toppa med rostade sesamfrön vid servering.
Axplock av omdömen:
Himmelskt gott!