Caesarsallad
- Lunch
- Middag
Klassisk caesarsallad med romansallad, parmesan och kyckling som toppas med en krämig caesardressing.
Ingredienser
Caesardressing
Krutonger
Gör så här:
Gör dressingen. Mixa ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja till en majonnäs, i matberedare eller med en mixerstav. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.
Blanda brödtärningar, vitlök och olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen på 200°, ca 5-7 min. Stek baconet knaprigt.
Bryt salladen i bitar. Skiva kycklingen. Blanda sallad och kyckling med hälften av dressingen. Toppa med bacon och krutonger och servera med resten av dressingen.
Axplock av omdömen:
En av mina favoritsallader. Är väldigt förtjust i dressingen som är till.
Alltid lika gott
Fantastiskt gott och äta