Rispappersrullar med tofu och cashewnötter
- Lunch
- Middag
Veganska rispappersullar fyllda med tofu, morot, nudlar, salladslök, rättika, böngroddar och cashewnötter. Så goda att doppa i dippsåsen på soja, sweet chili och lime.
Övriga märkningar:
Ingredienser
Fyllning
Marinerad tofu
Dippsås
Gör så här:
Blötlägg vermicellinudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och skär morot och rättika i tändsticksstora strimlor. Hacka salladslökarna.
Skär tofun i skivor och sedan i 5 cm långa strimlor. Blanda soja, sesamolja och ingefära i en bunke och vänd ner tofun.
Rosta nötterna i en het torr stekpanna. Låt svalna och hacka dem grovt. Fyll en skål med ljummet vatten och doppa ett rispapper i 10 sekunder.
Lägg lite av alla ingredienser till fyllningen mitt på pappret. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket.
Blanda sweet chilisås, soja, limesaft och limeskal (endast det gröna).Servera rullarna med dippsåsen.
Till servering: Lägg en fylld rulle i ett salladsblad, lägg på koriander och mynta, rulla ihop och doppa i dippsåsen.
Omdömen
Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!