Mexikansk bowl
- Lunch
- Middag
Vegansk bowl med sötpotatis och quinoa som serveras med marinerade svarta bönor, rostad majs och avokadoröra.
Övriga märkningar:
Ingredienser
Marinerade svarta bönor
Rostad majs
Avokadoröra
Gör så här:
Skala och skär sötpotatisen i bitar. Blanda med olja och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda bönor, koriander, chili, limesaft, olja och sirap i en skål. Smaka av med salt.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek majsen och kryddorna på hög värme så att majsen får färg, ca 10 minuter.
Mosa avokadon med en gaffel. Pressa i vitlöksklyftan och tillsätt limesaften. Blanda om och smaka av med salt.
Fördela sötpotatis, quinoa, bönor, majs, avokadoröra, tomat, mango, spenat och tortillachips i fyra skålar. Toppa med koriander och servera med limeklyftor.
Omdömen
Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!