Mexikansk bowl

  • 4 portioner
  • 40 minuter
  • 25 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Vegansk bowl med sötpotatis och quinoa som serveras med marinerade svarta bönor, rostad majs och avokadoröra.

Övriga märkningar:

  • Vegetarisk
  • Vegan

Ingredienser

Marinerade svarta bönor

Rostad majs

Avokadoröra

Gör så här:

1

Skala och skär sötpotatisen i bitar. Blanda med olja och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.

2

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.

3

Blanda bönor, koriander, chili, limesaft, olja och sirap i en skål. Smaka av med salt.

4

Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek majsen och kryddorna på hög värme så att majsen får färg, ca 10 minuter.

5

Mosa avokadon med en gaffel. Pressa i vitlöksklyftan och tillsätt limesaften. Blanda om och smaka av med salt.

6

Fördela sötpotatis, quinoa, bönor, majs, avokadoröra, tomat, mango, spenat och tortillachips i fyra skålar. Toppa med koriander och servera med limeklyftor.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!