Rågkusar med rödbetor och frötopping
Morot och rödbeta gör de här rågkusarna riktigt saftiga.
Ingredienser
Topping
Gör så här:
Skala och riv morötter och rödbetor grovt. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, salt och honung. Rör ner rotfrukterna och rör om.
Häll i rågsikt och vetemjöl lite i taget under omrörning. Klicka i smöret och arbeta degen på mjölat bakbord ca 8 min. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten ca 25x35 cm. Tryck ut degen i formen och låt jäsa i rumstemperatur ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 200°. Pensla brödet med lättvispat ägg och strö över sesam- och solrosfrön och flingsalt. Skär med vass kniv i degen så det blir 16 rutor.
Grädda brödet mitt i ugnen ca 35 min, tills innertemperaturen är 98°. Låt svalna en stund i formen och sedan helt på galler.
Omdömen
Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!