Melonsallad med mozzarella

  • 8 portioner
  • 20 minuter
  • 11 ingredienser
  • Lunch
  • Middag
  • Mellanmål

Låt honungsmelon, mozzarella och basilika få sällskap av olika sorters bönor som gör den här salladen extra matig. Dressingen med sesamolja, vit balsamvinäger och vitlök blir dessutom en fin smakförhöjare.

Ingredienser

Gör så här:

1

Dela melonen och gröp ut kärnorna. Skär bort skalet och tärna i 2 cm stora bitar. Bryt bitar av mozzarellan.

2

Skölj de svarta bönorna i kallt vatten. Blanda ihop sesamolja med vinäger och vitlök i en bunke.

3

Bryt bitar av rosésalladen och slunga runt i dressingen. Lägg upp på ett serveringsfat och fördela melon, mozzarella, bönor och salladslök ovanpå (ringla ev över lite mer dressing). Toppa med basilikablad och sesamfrön.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!