Auberginegratäng med mozzarella

  • 4 portioner
  • 44 minuter
  • 10 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Enkelt recept på auberginegratäng med mozzarella och tomat. Smidig vegetarisk vardagsmiddag som också kan serveras som tillbehör till t ex kyckling.

Fri från:

  • Fri från nötter

Övriga märkningar:

  • Vegetarisk

Ingredienser

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200°. Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå och vätska ur sig, torka av med hushållspapper.

2

Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och honung.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till fin färg. Häll tomatsåsen i en gratängform och varva aubergine- och mozzarellaskivor ovanpå. Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!