Auberginegratäng med mozzarella
- Lunch
- Middag
Enkelt recept på auberginegratäng med mozzarella och tomat. Smidig vegetarisk vardagsmiddag som också kan serveras som tillbehör till t ex kyckling.
Fri från:
Övriga märkningar:
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå och vätska ur sig, torka av med hushållspapper.
Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och honung.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till fin färg. Häll tomatsåsen i en gratängform och varva aubergine- och mozzarellaskivor ovanpå. Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
Omdömen
Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!