Asiatiska vegobiffar med sötpotatisklyftor
- Lunch
- Middag
Smakrika, vegetariska biffar med vitlök, ingefära och koriander till sötpotatisklyftor och en chilihet majonnäs. En ganska lyckad måltid helt enkelt!
Fri från:
Övriga märkningar:
Ingredienser
Vegobiffar:
Till servering:
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Vänd runt i olja på en ugnsplåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen 20-25 min.
Lägg bönor, rotselleri, lök, vitlök, ingefära och ägg i en matberedare och mixa till en jämn smet. Rör ner mjöl, salladslök, koriander, ev chili och salt i smeten. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små biffar à ca ½ dl smet. Stek biffarna på medelvärme till fin färg.
Servera biffarna med sötpotatisklyftorna, isbergssallad, böngroddar, limeklyftor och srirachamajonnäs.