Asiatiska vegobiffar med sötpotatisklyftor

  • 4 portioner
  • 40 minuter
  • 19 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Smakrika, vegetariska biffar med vitlök, ingefära och koriander till sötpotatisklyftor och en chilihet majonnäs. En ganska lyckad måltid helt enkelt!

Fri från:

  • Fri från nötter

Övriga märkningar:

  • Vegetarisk

Ingredienser

Vegobiffar:

Till servering:

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200°. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Vänd runt i olja på en ugnsplåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen 20-25 min.

2

Lägg bönor, rotselleri, lök, vitlök, ingefära och ägg i en matberedare och mixa till en jämn smet. Rör ner mjöl, salladslök, koriander, ev chili och salt i smeten. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små biffar à ca ½ dl smet. Stek biffarna på medelvärme till fin färg.

3

Servera biffarna med sötpotatisklyftorna, isbergssallad, böngroddar, limeklyftor och srirachamajonnäs.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!