Okonomiyaki med räkor

  • 4 portioner
  • 45 minuter
  • 13 ingredienser

Okonomiyaki är en typisk japansk maträtt som består av plättar med vitkål, räkor och sesamfrön. Enkel och smakrik passar det perfekt till både middag och buffé!

Ingredienser

Dippsås

Gör så här:

1

Tina räkorna. Skala och hacka dem grovt. Rosta sesamfröna till fin färg i torr stekpanna. Vispa ägg, mjöl, soja, sesamolja och salt till en jämn smet.

2

Strimla kålen så fint du kan, använd gärna mandolin eller osthyvel. Skär salladslöken fint, även det gröna.

3

Rör ner räkor, kål och lök i äggsmeten. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna.

4

Häll i smeten i formen av små plättar, strö över sesamfröna och vänd när det blivit en stekyta.

5

Rör ihop ingredienserna till dippsåsen och servera till plättarna.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!