Falafeltallrik
- Lunch
- Middag
Hemgjord falafel är så otroligt gott! Servera med libabröd, snabbsyrad rödkål, hummus och spenat.
Övriga märkningar:
Ingredienser
Muhammara
Hummus
Gör så här:
Låt kikärtorna ligga i blöt ca 12 tim. Skölj de blötlagda kikärtorna och låt dem rinna av väl i en sil.
Kör kikärtorna i en matberedare med salt, kryddor och bakpulver till en grov massa.
Tillsätt lök, vitlök och persilja och mixa till en konsistens ungefär som fin couscous.
Är den för grov är den svår att forma, men det får inte bli en deg. Forma ca 20 bollar genom att pressa samman massan, det går inte att rulla.
Det bästa är att forma dem i en glasskopa eller sked som doppas i kallt vatten emellanåt.
Hetta upp olja i en kastrull till 180° (oljan ska täcka falafeln). Lägg i några bollar i taget, gärna med en hålslev, och fritera dem 1-2 min tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Muhammara
Hacka och kärna ev ur chilin. Mixa chili, valnötter och paprika i matberedare eller i bunke med stavmixer till en röra.
Hummus
Mixa kikärtorna och häll i olja till önskad konsistens. Tillsätt vitlök, citronsaft och tahini. Smaka av med spiskummin och salt.
Till servering
Hacka bladpersiljan grovt. Skär citronen i klyftor. Skär bröden i trekanter. Servera falafeln med snabbsyrad rödkål, muhammara, hummus, spenat, persilja, citronklyftor och bröd.
Omdömen
Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!