Falafeltallrik

  • 4 portioner
  • 45 minuter
  • 26 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Hemgjord falafel är så otroligt gott! Servera med libabröd, snabbsyrad rödkål, hummus och spenat.

Övriga märkningar:

  • Vegetarisk

Ingredienser

Muhammara

Hummus

Gör så här:

1

Låt kikärtorna ligga i blöt ca 12 tim. Skölj de blötlagda kikärtorna och låt dem rinna av väl i en sil.

2

Kör kikärtorna i en matberedare med salt, kryddor och bakpulver till en grov massa.

3

Tillsätt lök, vitlök och persilja och mixa till en konsistens ungefär som fin couscous.

4

Är den för grov är den svår att forma, men det får inte bli en deg. Forma ca 20 bollar genom att pressa samman massan, det går inte att rulla.

5

Det bästa är att forma dem i en glasskopa eller sked som doppas i kallt vatten emellanåt.

6

Hetta upp olja i en kastrull till 180° (oljan ska täcka falafeln). Lägg i några bollar i taget, gärna med en hålslev, och fritera dem 1-2 min tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.

7

Muhammara
Hacka och kärna ev ur chilin. Mixa chili, valnötter och paprika i matberedare eller i bunke med stavmixer till en röra.

8

Hummus
Mixa kikärtorna och häll i olja till önskad konsistens. Tillsätt vitlök, citronsaft och tahini. Smaka av med spiskummin och salt.

9

Till servering
Hacka bladpersiljan grovt. Skär citronen i klyftor. Skär bröden i trekanter. Servera falafeln med snabbsyrad rödkål, muhammara, hummus, spenat, persilja, citronklyftor och bröd.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!