Utmaningar

Smärta i axlar och nacke?

Onda och stela axlar, nacke och rygg är enormt vanligt och drabbar de flesta någon gång. Läs mer om lösningen och ta tag i dina axelproblem en gång för alla.

Om Smärta i axlar och nacke?

Vill du få tillgång till utmaningen: Smärta i axlar och nacke??

För att få tillgång till utmaningen måste du köpa ett av våra tillgångspaket eller be ditt företag att uppgradera sitt konto. För att se alla vår paket klicka på knappen nedan för mer information.

Smärta i axlar och nacke?

Smärtande axlar eller skuldror lider nästan alla av någon gång livet.
Axelleden är oerhört viktig då den är iblandad i allt från att borsta tänderna, öppna dörrar, till att bära och lyfta tungt. Stillasittande arbete och stress påverkar området ännu mer negativt med spänningar och smärta som följd. 

Många gånger beror axelsmärta på muskelobalans där vissa muskler är svaga och vissa får jobba hårt hela dagarna så att de till slut får svårt att slappna av. I vår livsstil arbetar vi framåt både när vi sitter eller står både på fritiden och på arbetet. Det innebär framåtroterade axlar och gamnacke som påverkar muskler och leder.

Misströsta inte, genom att lägga dessa stretchövningar och ta pauser flera gånger per dag så blir det bättre.

Ändra arbetsställning så ofta det går, variera mellan sittande och stående. Ta en rörelsepaus minst en gång per timme och rör på axlarna. Lägg in stretchövningarna och fokusera på andningen när de görs.

Tips!
Följ med på vår utmaning där du får en ny övning varje dag under 5 dagar. Pauser, övningar och medvetenhet kommer du långt med, så nu kör vi:).