Vegetarisk poké bowl med pumpa och picklad kål

  • 4 portioner
  • 40 minuter
  • 15 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Havreris, stekt pumpa och halloumi med vitlök och chili som serveras med picklad rödkål koriander och majo.

Övriga märkningar:

  • Vegetarisk

Ingredienser

Picklad rödkål

Gör så här:

1

Strimla kålen tunt, gärna med en osthyvel eller mandolin. Värm vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Lägg kålen i lagen och låt kallna.

2

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skala, kärna ur och skär pumpan i tärningar.

3

Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna. Stek pumpa, lök, vitlök, chiliflakes, salt och ev kardemumma på medelvärme tills pumpan är mjuk, ca 10 min. Lägg åt sidan.

4

Skär osten i stavar. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och stek osten tills den har fått fin färg runtom.

5

Fördela ris, pumpa, picklad kål, ost och ev koriander i fyra skålar. Toppa med en klick majonnäs.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!