Färsbiffar med svampsås och klyftpotatis

  • 4 portioner
  • 40 minuter
  • 16 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Enkla färsbiffar med gräddig svampsås och rostade morötter och potatis. Recept på en perfekt höstmiddag!

Ingredienser

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader. Vänd runt potatis och morötter i olja på en ugnsplåt. Smula över flingsalt och rosta mitt i ugnen ca 30 min.

2

Blanda ströbröd med mjölk. Riv halva löken och blanda ner i ströbrödet tillsammans med färsen och salt.

3

Blanda till en jämn smet och forma till 6 biffar. Stek i smör tills de är genomstekta och har fin färg.

4

Stek svampen i smör i samma panna. Hacka andra halvan av löken och stek med svampen under omrörning tills den är mjuk.

5

Pudra över mjöl och rör om. Häll i mjölk, grädde och låt sjuda ca 10 min. Späd med lite vatten för tunnare sås.

6

Smaka av med salt, peppar och soja. Servera biffarna med potatis, morötter och sås.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!