Caesarsallad

  • 4 portioner
  • 30 minuter
  • 16 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Klassisk caesarsallad med romansallad, parmesan och kyckling som toppas med en krämig caesardressing.

Ingredienser

Caesardressing

Krutonger

Gör så här:

1

Gör dressingen. Mixa ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja till en majonnäs, i matberedare eller med en mixerstav. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.

2

Blanda brödtärningar, vitlök och olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen på 200°, ca 5-7 min. Stek baconet knaprigt.

3

Bryt salladen i bitar. Skiva kycklingen. Blanda sallad och kyckling med hälften av dressingen. Toppa med bacon och krutonger och servera med resten av dressingen.

Axplock av omdömen:

av Anonym

En av mina favoritsallader. Är väldigt förtjust i dressingen som är till.

av

Alltid lika gott

av

Fantastiskt gott och äta