Vegetarisk poké bowl med pumpa och picklad kål
- Lunch
- Middag
Havreris, stekt pumpa och halloumi med vitlök och chili som serveras med picklad rödkål koriander och majo.
Övriga märkningar:
Ingredienser
Picklad rödkål
Gör så här:
Strimla kålen tunt, gärna med en osthyvel eller mandolin. Värm vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Lägg kålen i lagen och låt kallna.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skala, kärna ur och skär pumpan i tärningar.
Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna. Stek pumpa, lök, vitlök, chiliflakes, salt och ev kardemumma på medelvärme tills pumpan är mjuk, ca 10 min. Lägg åt sidan.
Skär osten i stavar. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och stek osten tills den har fått fin färg runtom.
Fördela ris, pumpa, picklad kål, ost och ev koriander i fyra skålar. Toppa med en klick majonnäs.