Surkål

  • 2 timmar
  • 3 ingredienser
  • Mellanmål

Surkål är fermenterad vitkål och är väldigt nyttigt. Så gott att servera till korv.

Ingredienser

Gör så här:

1

Rengör skärbräda, kniv och sterilisera burken kålen ska ligga i. (glasburk med lock som går att spänna fast) Skär kålen i strimlor och lägg i en bunke.

2

Strö över salt och låt stå i rumstemperatur ca 30 min. Tillsätt kumminfröna. Krama kålen tills den blir ordentligt mjuk med rena händer och tryck ner i glasburken.

3

Se till att kålen är täckt med vätskan som bildats. Lägg gärna rotbiten från kålen överst så den trycker ner all strimlad kål under vätskan. Slut locket och låt stå mörkt i 2 dygn.

4

Öppna locket och släpp ut lite luft några gånger under tiden. Låt stå ytterligare 2 veckor mörkt. Förvara svalt.

Axplock av omdömen:

av Anonym

Samma recept som jag använder.