Stekt ris med lax och paprika

  • 4 portioner
  • 21 minuter
  • 10 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Denna rätt passar att lagas av barn. Filippa 8 år fixade utan problem att göra lax med stekt ris.

Ingredienser

Gör så här:

1

Skär paprikan i mindre bitar. Smält smör i en stekpanna och häll i riset. (Be en vuxen om hjälp ifall det stänker. )

2

Krydda riset med gurkmeja (som ger färg men ingen smak) eller curry, och ev flingsalt. Häll ner sugar snaps och paprika och rör om.

3

Knäck i ägg och rör om tills äggen stelnat och riset är varmt. Ställ åt sidan.

4

Hetta upp en stekpanna. Strö flingsalt på laxfilébitarna och stek i torr stekpanna 1 minut per sida.

5

Dela laxfiléerna i mindre bitar och lägg bitarna över riset. Servera direkt ur stekpannan med japansk soja.

Axplock av omdömen:

av Anonym

Perfekt middag