Rimmad lax med dillpotatis

  • 4 portioner
  • 31 minuter
  • 12 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Rimmad lax med dillslungad potatis, rädisa och sockerärtor. Fräscht och somrigt recept!

Ingredienser

Dillslungade grönsaker

Rimmad lax

Gör så här:

1

Koka potatisen i en rymlig kastrull med saltat vatten. Skär broccolin i buketter och stjälken i tunna skivor. Låt broccoli och sockerärter koka med potatisen de sista 2 min.

2

Smält smöret och vänd ihop med potatis, broccoli, sockerärter, rädisor och dill. Smaka av med salt.

3

Servera med lax och citronklyftor.

4

Rimmad lax Lägg laxen i en plastpåse. Blanda salt och socker och häll ner i påsen. Vänd runt så laxen blir helt täckt. Lägg påsen i en form ifall den skulle läcka. Låt stå i rumstemperatur ca 1 tim. Låt sedan stå i kylen 1 dygn. Vänd påsen några gånger under tiden. Torka av laxen med hushållspapper. Skär upp i skivor och lägg upp på ett serveringsfat.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!