Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

  • 4 portioner
  • 35 minuter
  • 14 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Matigt, mjukt, fräscht och knaprigt.

Ingredienser

Dressing:

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 250°. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Lägg dem på plåt och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15 min. Skär av majskornen från kolven och rosta med sötpotatisen de sista 5 min.

2

Skala gurkan och skär i bitar. Hacka koriandern grovt. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna till fin färg.

3

Dressing: Koka upp vatten i en liten kastrull och ta från värmen. Lägg ner chilin och låt dra 10 min. Häll av vattnet. Dela, kärna ev. ur och hacka chilin fint. Blanda chili, olja, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och socker.

4

Blanda salladen, ringla över dressingen och strö över pumpakärnorna.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!