Morotssoppa med pasta och grönt
- Lunch
- Middag
- Mellanmål
En soppa som inte bara är krämig och god utan även plånboks- och figurvänlig. Dessutom är den snäll för magen.
Ingredienser
Garnering:
Gör så här:
Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Lägg i morot, lök, paprika och chili om du vill ha soppa med sting. Koka dem mjuka, ca 5 minuter. Mixa soppan direkt i grytan med mixerstav, den behöver inte bli helt slät.
Vispa ut mjölet i mjölken, häll det och 2 dl vatten i grytan och koka upp under omrörning. Lägg pastan i soppan och koka tills den är mjuk, ca 10 minuter. Till färsk pasta räcker det med ett par minuter. Rör då och så att det inte fastnar i botten. Späd med vatten om soppan blir för tjock.
Axplock av omdömen:
Super lyxigt!
Mycket gott!
Låter väldigt gott. Den måste jag testa.