Morotssoppa med pasta och grönt

  • 4 portioner
  • 30 minuter
  • 11 ingredienser
  • Lunch
  • Middag
  • Mellanmål

En soppa som inte bara är krämig och god utan även plånboks- och figurvänlig. Dessutom är den snäll för magen.

Ingredienser

Garnering:

Gör så här:

1

Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Lägg i morot, lök, paprika och chili om du vill ha soppa med sting. Koka dem mjuka, ca 5 minuter. Mixa soppan direkt i grytan med mixerstav, den behöver inte bli helt slät.

2

Vispa ut mjölet i mjölken, häll det och 2 dl vatten i grytan och koka upp under omrörning. Lägg pastan i soppan och koka tills den är mjuk, ca 10 minuter. Till färsk pasta räcker det med ett par minuter. Rör då och så att det inte fastnar i botten. Späd med vatten om soppan blir för tjock.

Axplock av omdömen:

av

Super lyxigt!

av Anita Arnefors

Mycket gott!

av Anonym

Låter väldigt gott. Den måste jag testa.