Matig grönkålssallad
- Lunch
- Middag
- Mellanmål
Matig grynsallad med färsk grönkål, apelsin och torkade tranbär. Toppa salladen med en smakrik dressing och krispiga mandelspån.
Ingredienser
Dressing:
Gör så här:
Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Blanda senap, olja och citrussaft till dressingen. Salta och peppra.
Tvätta apelsinerna väl, halvera och skär dem i skivor. Stek grönkålen hastigt i olja och strö över salt.
Stek mandelspånen guldgula i smör. Ringla över honung och stek under omrörning ca 1 min till.
Blanda gryn, apelsinskivor, tranbär och grönkål på ett fat.
Ringla över dressingen och fördela mandeln över. Dra ett varv med pepparkvarnen.
Omdömen
Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!