Matig grönkålssallad

  • 6 portioner
  • 49 minuter
  • 16 ingredienser
  • Lunch
  • Middag
  • Mellanmål

Matig grynsallad med färsk grönkål, apelsin och torkade tranbär. Toppa salladen med en smakrik dressing och krispiga mandelspån.

Ingredienser

Dressing:

Gör så här:

1

Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Blanda senap, olja och citrussaft till dressingen. Salta och peppra.

2

Tvätta apelsinerna väl, halvera och skär dem i skivor. Stek grönkålen hastigt i olja och strö över salt.

3

Stek mandelspånen guldgula i smör. Ringla över honung och stek under omrörning ca 1 min till.

4

Blanda gryn, apelsinskivor, tranbär och grönkål på ett fat.

5

Ringla över dressingen och fördela mandeln över. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Axplock av omdömen:

av