Lammytterfilé med örtsmör, rostade rotfrukter och chèvre
- Lunch
- Middag
Perfekt nyårsmiddag, smidigt med den lyxiga rätten på ett fat i ugnen – Rostade rotfrukter, lammytterfilé, chèvre och toppas med ett örtsmör.
Fri från:
Ingredienser
Rotfrukter
Örtsmör
Gör så här:
Salta och peppra lammet runt om. Stek det runt om i varm panna några minuter i olja och smör till max 55° innertemperatur, med vitlök och timjan.
Ös smör över lammet då och då. Lägg åt sidan och låt vila. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva rotfrukterna så tunt det går.
Lägg ut på plåt och vänd runt med olja, salt och timjan. Rosta rotfrukterna ca 30 min. Vänd dem efter halva tiden.
Örtsmör: Finhacka persiljan. Rör ner dragon, persilja och vitlök i smöret. Smaksätt med salt och peppar.
Ta ut rotfrukterna och lägg över på ugnssäkert fat. Skiva eller bryt bitar av chèvre och lägg på rotfrukterna. Ringla över honung.
Höj ugnsvärmen till 250°. Skiva köttet och lägg ut på rotfrukterna. Bred örtsmör på köttskivorna.
Ställ in fatet med kött och rotfrukter högt upp i ugnen tills smöret smält. Garnera med örter och servera direkt.