Lammytterfilé med örtsmör, rostade rotfrukter och chèvre

  • 4 portioner
  • 20 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Perfekt nyårsmiddag, smidigt med den lyxiga rätten på ett fat i ugnen – Rostade rotfrukter, lammytterfilé, chèvre och toppas med ett örtsmör.

Fri från:

  • Glutenfri

Ingredienser

Rotfrukter

Örtsmör

Gör så här:

1

Salta och peppra lammet runt om. Stek det runt om i varm panna några minuter i olja och smör till max 55° innertemperatur, med vitlök och timjan.

2

Ös smör över lammet då och då. Lägg åt sidan och låt vila. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva rotfrukterna så tunt det går.

3

Lägg ut på plåt och vänd runt med olja, salt och timjan. Rosta rotfrukterna ca 30 min. Vänd dem efter halva tiden.

4

Örtsmör: Finhacka persiljan. Rör ner dragon, persilja och vitlök i smöret. Smaksätt med salt och peppar.

5

Ta ut rotfrukterna och lägg över på ugnssäkert fat. Skiva eller bryt bitar av chèvre och lägg på rotfrukterna. Ringla över honung.

6

Höj ugnsvärmen till 250°. Skiva köttet och lägg ut på rotfrukterna. Bred örtsmör på köttskivorna.

7

Ställ in fatet med kött och rotfrukter högt upp i ugnen tills smöret smält. Garnera med örter och servera direkt.

Axplock av omdömen:

av