Lammrostbiff med olivsky och potatiskaka

  • 4 portioner
  • 14 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Ugnsstekt lammrostbiff som serveras med en saftig potatiskaka, rostade tomater och olivsky. Så lyxigt påskmiddag!

Ingredienser

Potatiskaka

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 120°. Krydda köttet med salt och peppar. Stek runt om till fin färg i olja i en riktigt het stekpanna.

2

Lägg köttbitarna i en ugnsform. Klicka i smör i stekpannan och tillsätt oliverna när smöret blivit brynt. Lyft pannan från värmen och låt stå till servering.

3

Stick in en termometer i en av köttbitarna och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 57°. Lyft köttet ur formen och låt svalna, minst 1 timme.

4

Lägg tomaterna i formen, ringla över olja och höj värmen till 200°. Rosta tomaterna mjuka, ca 20 min. Häll vätskan från kött och tomater ner i stekpannan med oliverna. Låt ugnen vara på.

5

Potatiskaka
Skala och skiva potatisen tunt. Smöra in en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.

6

Rör ut crème fraichen med vitlök och timjan. Varva potatis, salt och crème fraiche i formen.

7

Se till att sista lagret är crème fraiche. Garnera ev med timjankvistar. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min.

8

Servera potatiskakan varm, ljummen eller kall.

9

Skär köttet i supertunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Värm upp olivskyn i pannan och häll över köttet.

10

Strö över persilja och servera med potatiskakan, tomaterna och gärna en grönsallad.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!