Ingredienser
Gör så här:
Koka kross och vatten under omrörning till en lös gröt i cirka 10 minuter. Häll gröten i en bunke och blanda i filmjölken. Låt blandningen svalna till fingervarm, cirka 37 grader. Smula ner jästen i bunken och rör om tills den har löst sig.
Tillsätt honung, salt, olja och mjöl. Arbeta ihop till en smidig, något lös deg och låt jäsa cirka 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och lägg dem i avlånga smorda brödformar, à 1 ½ liter, med solroskärnor i botten. Jäs ytterligare cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
Omdömen
Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!