Grillad sötpotatis med kycklingbacon

  • 2 portioner
  • 30 minuter
  • 9 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Grillade sötpotatishalvor som fylls med smältost och bacon och toppas med tomater och rucola.

Ingredienser

Gör så här:

1

Dela sötpotatisen på mitten och grilla med snittytan nedåt till fin färg.

2

Vänd och grilla med skalet nedåt. Är glöden för varm, fortsätt över indirekt glöd under lock tills potatisen är mjuk.

3

Grilla baconskivorna hastigt till fin färg. Det är lättast om man viker skivorna fyra gånger och grillar dem som små paket, det gör inget om de delar på sig.

4

Lägg bacon och ostskiva på potatisarna och grilla under locket tills osten smält.

5

Toppa med tomater, rucola, lök och svartpeppar. Servera med bearnaisesås och pepparrot.

Axplock av omdömen:

av Anonym

Ser gott ut men tycker att receptet verkar innehålla mycket fett. Gillar inte sötpotatis, så jag byter mot vanlig potatis. Använder romansallad istället för ruccola. Tar kycklingbacon och minskar bearnaisesåsen till hälften.