Gazpacho med grillad ciabatta

  • 4 portioner
  • 31 minuter
  • 10 ingredienser
  • Frukost
  • Mellanmål

Ingredienser

Gör så här:

1

Dela 1 gul och 1 röd paprika på mitten och ta bort kärnhusen. Skär 1 gurka i mindre bitar. 2. Skala 2 vitlöksklyftor genom att först banka på dem med ett platt föremål som en smörkniv.

2

Lägg alla grönsaker i en mat- beredare/blender och häll i 1 burk körsbärstomater (400 g). 4. Pressa saften ur 1⁄2 citron. Använd ena handen för att sila bort kärnorna.

3

Häll i 2 msk flytande honung, 1 msk grönsaksfond och 1⁄2 tsk salt. Mixa till en slät soppa. Ställ in i kylen. 6. Hyvla ost och lägg mellan 4 uppskurna ciabattabröd. Lägg även dit rökt skivad skinka.

4

Grilla i ett våffeljärn eller i en smörgåsgrill tills osten smält, ca 5 minuter.

5

Servera soppan väl kyld och mackan precis nygrillad.

Axplock av omdömen:

av Anne Fortea

Ett bra recept som smakar spansk sommar!