Fiskburgare med kikärtsgryta
- Lunch
- Middag
Havsbiffar med asiatisk touch i nyttigt och kryddigt sällskap.
Ingredienser
Till kikärtsgrytan:
Gör så här:
Burgaren: Skala och finhacka löken. Fräs den i matfettet utan att den tar färg. Låt svalna. Skär fiskfilén i bitar. Lägg ner i en matberedare tillsammans med lök, grädde och kryddor och kör snabbt till en färs.
Forma fyra biffar, hetta upp matfett i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.
Kikärtsgryta: Skala lökarna och skör i klyftor. Hetta upp olja i en gryta, lägg i lök, curry och spiskummin och låt allt fräsa några minuter.
Tillsätt kikärtorna, spenat, äppeljuice och buljong. Låt koka ca 5 minuter. Red av med lite majsena och smaka av med salt och peppar.