Fiskburgare med kikärtsgryta

  • 4 portioner
  • 31 minuter
  • 17 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Havsbiffar med asiatisk touch i nyttigt och kryddigt sällskap.

Ingredienser

Till kikärtsgrytan:

Gör så här:

1

Burgaren: Skala och finhacka löken. Fräs den i matfettet utan att den tar färg. Låt svalna. Skär fiskfilén i bitar. Lägg ner i en matberedare tillsammans med lök, grädde och kryddor och kör snabbt till en färs.

2

Forma fyra biffar, hetta upp matfett i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.

3

Kikärtsgryta: Skala lökarna och skör i klyftor. Hetta upp olja i en gryta, lägg i lök, curry och spiskummin och låt allt fräsa några minuter.

4

Tillsätt kikärtorna, spenat, äppeljuice och buljong. Låt koka ca 5 minuter. Red av med lite majsena och smaka av med salt och peppar.

Axplock av omdömen:

av