Fetaostbollar med paprikasås och rostad potatis

  • 4 portioner
  • 50 minuter
  • 22 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Vegetariska bollar av fetaost, färska örter, ost och ägg som serveras till en urgod paprikasås och potatis i ugn.

Övriga märkningar:

  • Vegetarisk

Ingredienser

Paprikasås

Fetaostbollar

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225°. Låt potatisen stå i en bunke med kallt vatten 10 min. Häll av vattnet.

2

Torka potatisarna torra. Vänd runt med olja och salt på en ugnsplåt. Pudra över chilipulvret och rosta mitt i ugnen ca 35 min.

3

Paprikasåsen:
Fräs lök, vitlök och chili i olja. Tillsätt paprika, bröd och basilika. Mixa med stavmixer till önskad konsistens. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.

4

Fetaostbollar:
Blanda alla ingredienser utom oljan till fetaostbollarna. Forma 24 bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna på medelvärme ca 8 min. Servera med klyftpotatis, paprikasås och en grönsallad.

Axplock av omdömen:

av

Ok

av Anonym

Det verkar gott. Det kommer jag att laga.

av