Fetaostbollar med paprikasås och rostad potatis
- Lunch
- Middag
Vegetariska bollar av fetaost, färska örter, ost och ägg som serveras till en urgod paprikasås och potatis i ugn.
Övriga märkningar:
Ingredienser
Paprikasås
Fetaostbollar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Låt potatisen stå i en bunke med kallt vatten 10 min. Häll av vattnet.
Torka potatisarna torra. Vänd runt med olja och salt på en ugnsplåt. Pudra över chilipulvret och rosta mitt i ugnen ca 35 min.
Paprikasåsen:
Fräs lök, vitlök och chili i olja. Tillsätt paprika, bröd och basilika. Mixa med stavmixer till önskad konsistens. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.
Fetaostbollar:
Blanda alla ingredienser utom oljan till fetaostbollarna. Forma 24 bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna på medelvärme ca 8 min. Servera med klyftpotatis, paprikasås och en grönsallad.
Omdömen
Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!