Färsbiffar med svampsås och klyftpotatis
- Lunch
- Middag
Enkla färsbiffar med gräddig svampsås och rostade morötter och potatis. Recept på en perfekt höstmiddag!
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Vänd runt potatis och morötter i olja på en ugnsplåt. Smula över flingsalt och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
Blanda ströbröd med mjölk. Riv halva löken och blanda ner i ströbrödet tillsammans med färsen och salt.
Blanda till en jämn smet och forma till 6 biffar. Stek i smör tills de är genomstekta och har fin färg.
Stek svampen i smör i samma panna. Hacka andra halvan av löken och stek med svampen under omrörning tills den är mjuk.
Pudra över mjöl och rör om. Häll i mjölk, grädde och låt sjuda ca 10 min. Späd med lite vatten för tunnare sås.
Smaka av med salt, peppar och soja. Servera biffarna med potatis, morötter och sås.
Omdömen
Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!