Enchiladas med bönor
- Lunch
- Middag
Enchiladas med svarta bönor, bacon, majs och lök som toppas med en smakrik tomatsås och mozzarella. Recept av Lotta Lundgren.
Fri från:
Ingredienser
Tomatsås
Servering
Gör så här:
Mosa bönorna med en gaffel. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Stek löken mjuk i fettet som är kvar i stekpannan tillsammans med spiskummin.
Tillsätt majs, 1 dl av de krossade tomaterna, bacon och bönorna, smula ner buljongtärningen. Rör ihop till en röra och ta från värmen.
Tomatsås: Fräs vitlöken i olja i en kastrull. Tillsätt paprikapulver, chili, resten av de krossade tomaterna, vatten, socker, koriander, limeskal och saft. Låt puttra någon minut och smaka av med salt.
Sätt ugnen på 200°. Fördela bönröran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven nedåt i en inoljad form och häll över tomatsåsen. Bryt mozzarellan i mindre bitar och lägg ovanpå. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
Omdömen
Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!