Enchiladas med bönor

  • 4 portioner
  • 39 minuter
  • 20 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Enchiladas med svarta bönor, bacon, majs och lök som toppas med en smakrik tomatsås och mozzarella. Recept av Lotta Lundgren.

Fri från:

  • Fri från nötter

Ingredienser

Tomatsås

Servering

Gör så här:

1

Mosa bönorna med en gaffel. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Stek löken mjuk i fettet som är kvar i stekpannan tillsammans med spiskummin.

2

Tillsätt majs, 1 dl av de krossade tomaterna, bacon och bönorna, smula ner buljongtärningen. Rör ihop till en röra och ta från värmen.

3

Tomatsås: Fräs vitlöken i olja i en kastrull. Tillsätt paprikapulver, chili, resten av de krossade tomaterna, vatten, socker, koriander, limeskal och saft. Låt puttra någon minut och smaka av med salt.

4

Sätt ugnen på 200°. Fördela bönröran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven nedåt i en inoljad form och häll över tomatsåsen. Bryt mozzarellan i mindre bitar och lägg ovanpå. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!