Bibimbap (Koreansk pyttipanna)

  • 4 portioner
  • 17 ingredienser
  • Lunch
  • Middag

Vegetarisk bibimbap med ägg, svamp och ris. Det som gör det så gott är alla olika smaker som möts i skålen.

Övriga märkningar:

  • Vegetarisk

Ingredienser

Tillbehör

Till servering:

Gör så här:

1

Skala och pressa vitlöken. Blanda med soja, socker, sesamolja och sesamfrön till en marinad. Skär tofun i stavar och lägg dem i marinaden minst 15 min.

2

Koka riset. Lägg böngroddar- na i kokande vatten 30 sek. Häll av vattnet och lägg groddarna i en skål med sesamolja, sesam- frön och 1/2 tsk salt.

3

Skiva gurkan tunt på längden. Lägg skivorna på ett fat och strö över 1/2 tsk salt. Borsta eller skölj svampen. Skär den i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn svampen på hög värme under omrörning 2–3 min. Lägg åt sidan.

4

Hetta upp lite mer olja i pan- nan. Stek spenaten mjuk på hög värme under omrörning ca 1 min. Lägg åt sidan

5

Bibimbap serveras i portions- skålar. Lägg ris i botten och för- dela böngroddar, gurka, svamp, spenat, tofu och kimchi runt om. Toppa med stekt ägg. Servera med röd koreansk chilisås.

Omdömen

Det finns inga omdömen än, bli medlem och bli den första att ge ditt betyg!