Onlinekurs

Träna som en längdåkare

Skidåkarträning är en grym träningsform för alla, oavsett om du aldrig åkt skidor förut, ska göra ditt första skidlopp eller vill utveckla din skidåkarteknik från där du är idag.

Om Träna som en längdåkare

Vill du få tillgång till onlinekursen: Träna som en längdåkare?

För att få tillgång till kursen måste du köpa ett av våra tillgångspaket eller be ditt företag att uppgradera deras konto. För att se alla vår paket klicka på knappen nedan för mer information.

Utmana dig själv och träna som en längdåkare tillsammans med Anna Haag och Emil Jönsson. En träningsform som både är effektiv och variationsrik.

Skidåkarträning är en grym träningsform för alla, oavsett om du aldrig åkt skidor förut, ska göra ditt första skidlopp eller vill utveckla din skidåkarteknik från där du är idag.

I den här kursen vill vi dela med oss av hela vårt skidåkar-filosofi, där vi sällan tänker på tider och sträckor. Däremot räknar vi timmarna vi tränar, lyssnar på kroppens signaler och gör allt vi kan för att utveckla varje styrka och minimera de svagheter vi har.

Hur tränar man egentligen som en skidåkare i ett land med lite snö? Vi springer, cyklar, åker rullskidor och tränar styrka. Ja, vi gör egentligen allting eftersom variationen i träningen är så otroligt viktigt. För träningen är ju till för att utveckla oss och göra oss bättre.

Så istället för att pressa jämt och ständigt, mäta tider på din runda, gör något nytt och annorlunda – utmana dig själv!

Bland annat får du prova på nya övningar för att bli starkare i bålen, att ge järnet i en slalombacke med stavarna i händerna, eller att jogga långsamt och lääänge.

Så kom igång och träna som oss, som en skidåkare – den bästa träningsformen vi vet!

Innehåll:

  • Träningsupplägg i tre olika nivåer med pdf:er som du kan skriva ut och möjlighet till att skapa ditt egna träningsupplägg.
  • Styrkeövningar både för gymmet och hemmaträning.
  • Vi berättar varför det är så viktigt att ha variation i sin träning och hur du gör det på bästa sätt.
  • Tips på hur du får ut det mesta av din löpning med olika övningar och tips.
  • Rullskidåkningsguide där vi visar allt du behöver veta för att bli bäst på klassisk rullskidåkning. Alltifrån balans till stakning.
  • Det bästa tipsen på hur du ska använda stavarna i din träning.
  • Annas kosttips och recept på goda, energirika och nyttiga energisnacks.
  • Råd och tankar kring skador, sjukdom & vila.

Vad behöver du?

Du kan absolut gå kursen utan någon utrustning alls men det underlättar om du har stavar, ett par rullskidor och tillgång till ett gym.

För vem passar kursen?

För dig som vill lära dig att träna som en längdskidåkare

Kort om Träna som en längdåkare