Onlinekurs

Stresshantering

I den här kursen kommer du att få lära dig hur du kan hantera din stress när det känns som allt snurrar på i ett okontrollerbart tempo. Du får insikter om vad som står i din makt att påverka och förändra, och hur du kan ta hand om dig själv för att må bättre.

Om Stresshantering

Vill du få tillgång till onlinekursen: Stresshantering?

För att få tillgång till kursen måste du köpa ett av våra tillgångspaket eller be ditt företag att uppgradera deras konto. För att se alla vår paket klicka på knappen nedan för mer information.

I den här kursen kommer du att få lära dig hur du kan hantera din stress när det känns som allt snurrar på i ett okontrollerbart tempo. Du får insikter om vad som står i din makt att påverka och förändra, och hur du kan ta hand om dig själv för att må bättre.

Innehållet består av fakta, konkreta tips och många reflektionsövningar som leder fram till ökad kontroll, motivation och självinsikt.

Kursen som är framtagen av Pernilla Aspe, som föreläser, utbildar och coachar om stress och hållbara beteenden. Hon är arbetsrelationskonsult och kbt-terapeut.

Kursen är indelad 4 moduler, med totalt 15 underkapitel, 13 filmer och en mängd övningar.

  • Kroppen och knoppen. I modulens fem kapitel får du bland annat lära dig mer om vad som händer i din hjärna och kropp när du stressar, vilka varningssignaler du måste ta på allvar vad du själv kan göra för att sätta käppar i ekorrhjulet. Du får även få råd kring vila och/eller motion, samt tips kring din sömn.
  • Tankar och känslor. I denna moduls tre kapitel kommer vi prata om människans nedärvda beteenden som påverkar dig när du möter din omvärld. Du får titta närmare på ditt eget sätt att tänka och känna.
  • Prestera smartare. I fyra kapitel får du här lära dig mer om vad prestation egentligen är, och hur du själv förhåller dig till alla krav. Du får verktyg för att prestera smartare, bli mer effektiv och samtidigt uppleva mindre stress.
  • Mål och mening. Avslutningsvis så får du i dessa tre kapitel lära dig om hur du mentalt kan sätta gränser för stressen, hur du kan skapa mer medkänsla med dig själv och slutligen finna mer mening och motivation i livet.

I alla kapitel ingår konkreta övningar och reflekterande frågor.

Vad behöver du?

Du behöver en stund där du kan sitta i lugn och ro och reflektera kring kursinnehållet. Det är bra om du tar dig an ett kapitel i taget och pausar där du själv behöver. Ha inte för bråttom fram. Kursen ska inte skapa mer stress i ditt liv, utan du ska fylla på med ny kunskap och energi och låta de nya insikterna landa hos dig i din egna takt.

Skaffa dig gärna en anteckningsbok där du skriver ner dina reflektioner. Att skriva ner tankar och reflektioner är ett beprövat sätt att coacha sig själv för att få fördjupad kunskap och insikt.

För övrigt behöver du en vilja att ta hand om dig själv för att kunna må bättre och hitta nya sätt att hantera din stress.

För vem är passar kursen?

För dig som vill lägga dig till med nya, mer hållbara beteenden och som vill lära dig mer om stress i allmänhet, och om dina egna reaktioner i synnerhet.

Du kan gå kursen i stressförebyggande syfte då det är vettigt att genomföra förändringar i tid, men kursen passar även dig som sjukskriven på grund av stress och vill ha hjälp att komma tillbaka. Är du mitt i en utmattning, så kan du behöva komplettera med individuella samtal utöver kursens övningar.

Kort om Stresshantering

  • Antal avsnitt17 st
  • Antal videoklipp13 st
  • InspiratörerPernilla Aspe
  • KategorierMålStress