Onlinekurs

Lär dig åka rullskidor

Rullskidåkningsguide där vi visar allt du behöver veta för att kunna köra klassisk rullskidåkning. Alltifrån balans till stakning och hur du får stopp på rullskidorna.

Om Lär dig åka rullskidor

Vill du få tillgång till onlinekursen: Lär dig åka rullskidor?

För att få tillgång till kursen måste du köpa ett av våra tillgångspaket eller be ditt företag att uppgradera deras konto. För att se alla vår paket klicka på knappen nedan för mer information.

”Gud så farligt”, tänker kanske de flesta när de kommer till rullskidor. Eller så tänker de ”ja, det är ju det enda man kan träna här nere i södra Sverige eftersom snön totalt lyser med sin frånvaro..”.

Och ska vi vara helt ärliga, så ligger det ju viss sanning i båda. Men rullskidor kan faktiskt vara en av de härligaste träningsformerna som finns. Man kan ta sig långt ut, utforska nya marker, åka genom byar och samtidigt jobba på att bli en bättre skidåkare. För så farligt är det inte! Börjar man bara i rätt ände – att bli kompis med rullskidorna. Lära sig att stanna, svänga, bromsa så är det lätt som en plätt! Ett fantastiskt komplement till skidåkningen när snön vägrar komma där i slutet av januari och Vasaloppet närmar sig. Även om man inte har Vasaloppet som mål, så tycker vi du ska ut och prova. Det är skonsamt mot kroppen, man får frisk luft och du jobbar på tekniken.

Innehåll:

  • Rullskidåkningsguide där vi visar allt du behöver veta för att kunna köra klassisk rullskidåkning. Alltifrån balans till stakning och hur du får stopp på rullskidorna.
  • Vad är det viktigaste att veta innan du ger dig ut? Vi går igenom både tips på hur du åker säkert och vad som är viktigt att utrusta sig med.
  • Anna & Emils två grymma träningsövningar som du kan göra på gymmet för att stärka upp det muskler du använder vid rullskidåkning.

Vad behöver du?

Du behöver ett par rullskidor, stavar och en hjälm.

För vem passar kursen?

För dig som vill lära dig att åka rullskidor. Du kan starta onlinekursen direkt efter ditt köp och du har tillgång till kursen i ett år. Vi ses i kursen!

Kort om Lär dig åka rullskidor